Vuokralaiset ry ei saa osinkoja keneltäkään

27.2.2017

Julkisuudessa on esitetty väittämä, että Vuokralaiset VKL ry saisi Asuntosäätiön Asokodeilta osinkoja. Tämä ei pidä paikkaansa.

Vuokralaiset ry saa toimintansa rahoituksen jäsenmaksuista ja valtionavusta. Vuokralaiset ry tekee yhteistyötä Asokotien, kuten muidenkin vastaavien toimijoiden kanssa asumisoikeusjärjestelmän tunnettuuden lisäämiseksi. Vuokralaiset ry toteuttaa vuokralaisten lisäksi asumisoikeusasukkaiden edunvalvontaa ja yhteinen toiminta asumismuodon tietoisuuden levittämiseksi on tärkeää.

On väitetty, että Vuokralaiset ry olisi Asokotien omistaja. Tämäkään ei pidä paikkaansa.

Vuokralaiset ry on yksi Asuntosäätiön perustajajäsenistä. Perustajajäsenet eivät tulouta säätiön toiminnasta mitään tuloja itselleen, vaan kaikki toiminnasta saatu tulo käytetään säätiön toiminnan kehittämiseen ja uusien asuntojen tuottamiseen. Perustajajäsenten tavoitteena on ollut säätiön kautta edistää kohtuuhintaista asuntotuotantoa ja hyvää asumista kaikille ikäryhmille.

- Julkisuudessa ennenkin esitetty tämänkaltaisia väitteitä toiminnastamme. Ilmeisesti lähestyvät kuntavaalit tuottavat jälleen tämänkaltaista populistista ulostuloa. Harmillista, että suuren maailman tyyli valheellisen faktan levittämisestä otetaan tällä tavalla käyttöön myös suomalaisessa kuntapolitiikassa, toteaa toiminnanjohtaja Anne Viita.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 5883 483