Ohoi opiskelija! Pitäisikö löytää vuokra-asunto syksyksi?

10.7.2018

Tietoja opiskelupaikoista on alkanut tippumaan ja vuokra-asuntoja etsitään kuumeisesti ensi syksyä varten. Vuokramarkkinoilla on juuri nyt paljon kysyntää. Miten pystyisit erottumaan joukosta ja antamaan mm. asuntonäytössä itsestäsi hyvän vaikutelman? Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) näytössä vierailee kymmenittäin asunnonhakijoita.

Alta löydät muutaman vinkin näyttöä varten:

 

1. Suosi niitä asuntoja, joita vuokranantaja esittelee itse. Samalla pääset tutustumaan vuokranantajaan ja saat tietoa yhtiöstä ja sen asioista, kuten tulevista remonteista. Kysy vuokranantajalta hänen toiminnastaan vuokrasuhteissa sekä tulevaisuuden suunnitelmista vuokrattavan asunnon osalta

2. Muista hyvät tavat näytössä. Tervehdi ja katso silmiin sekä mene ajoissa paikalle. Muista, että pukeutumisellakin kerrot itsestäsi!

3. Pyri jäämään vuokranantajan/asuntoa esittävän välittäjän mieleen. Erityisesti tämä korostuu, mikäli näytössä on paljon asunnonhakijoita. Kerro itsestäsi lyhyesti vuokranantajalle tai asuntoa esittelevälle välittäjälle.

4. Voit myös laatia vuokranantajalle annettavan tiiviin CV:n, jossa kerrot hieman itsestäsi, harrastuksistasi, mahdollisesta työpaikastasi/opiskeluistasi, maksukyvystä ja siisteydestä.

5. Muista myös irtisanoa vanha vuokrasopimuksesi ajoissa! Toistaiseksi voimassa olevissa vuokrasuhteissa vuokralaisen irtisanomisaika on 1 kk ja irtisanomisaika alkaa lain mukaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu, jos muuta ei ole sovittu.

6. Jos ja kun saat asunnon, allekirjoita sopimus vasta, kun ymmärrät sen ehdot. Jos et ymmärrä jotakin, pyydä lisäaikaa. Tehty sopimus sitoo molempia osapuolia, siis myös sinua. Peruutusmahdollisuutta ei ole!

 

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 588 3483

 

Puhelinpalvelu neuvoo vuokra-asumisen asioissa

 

Vuokralaiset ry:n neuvontapalvelu numerossa 0600 9 1515 palvelee kaikkia asukkaita vuokra-asumiseen liittyvissä asioissa. Puhelun hinta on 1,92 € /min+pvm. Palvelunumeroon vastataan maanantaisin klo 9 – 14 ja tiistaista perjantaihin klo 9.30 – 13.

Vuokralaiset ry:n jäsenille puhelinneuvonta on maksutonta numerossa 09 4770 360.

Vuokralaiset ry on valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvoja