Vinkkejä korona-aikaan

24.3.2020


Koronakriisi voi vaikeuttaa laskujen ja velkojen maksua, jos tulot vähenevät esimerkiksi lomautusten vuoksi. Alla on neljä asiaa, joihin kannattaa tutustua, jos raha-asiat alkavat ahdistaa.

Takuusäätiön sivuilta löytyy ajankohtaista infoa koronan vuoksi talousvaikeuksiin joutuville/joutuneille. Takusäätion nettisivuilta osoitteesta https://www.takuusaatio.fi/tietoa-ja-ratkaisuja/vinkkeja-korona-aikaan voit lukea lisää neuvoja ja vinkkejä, miten tässä haastavassa tilanteessa kannattaa toimia ja minne ottaa yhteyttä, mikäli sinä, tai esimerkiksi läheisesi tarvitsevat apua raha-asioissa.

Takuusäätiön neuvontapalvelu auttaa niin hyvin kuin kykenee, mutta mikäli neuvonta ruuhkautuu, olethan kärsivällinen ja maltat mielesi.

Lisäksi talous- ja velkaneuvonnalla on erikseen oma chat. Oikeusaputoimistojen tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille. Kyseisen chatin ja oikeusapua löydät osoitteesta: https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/talous_ja_velkaneuvonta.html.