Vuokralaiset ry – Vuokralaisten oma edunvalvoja

Asiakkailtamme saamme usein kiitosta olemassaolostamme. Kiitos pohjautuu asiantuntevaan neuvontapalveluumme, josta lukuista vuokralaiset ovat vuosien varrella saaneet apua ongelmiinsa. Laadukkaan neuvontapalvelun tuottaminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme. Vastaamme vuosittain 8 000 neuvontapuheluun.

Osana toimintaamme ja tiedon tuottamista jäsenillemme ja asiakkaillemme ovat kotisivut ja siellä erityisesti vuokralaisten tietopaketti, jonka avulla saa hyvä yleiskuvan vuokralaisten oikeuksista ja velvollisuuksista.

Ajankohtaisista asioista viestitämme facebook-sivullamme, kotisivuillamme sekä tiedotteina.

Merkittävä osa edunvalvontaamme on sidosryhmätyö, jonka tiimoilta on syntynyt muun muassa Hyvä vuokratapa -ohjeistus, jota ajan kuluessa päivitetään vastaamaan tarpeita. Tällä hetkellä ajankohtaista on tietosuojakysymykset, joita työstämme yhdessä Tietosuojavaltuutetun toimiston sekä Kiinteistöliiton,  Suomen Vuokranantajat ry:n, Isännöintiliiton, Omakotiliiton, RAKLI:n ja Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n kanssa. Osana sidosryhmätyötä koulutamme vuokranantajien tilaisuuksissa alueellisesti tai pyydetyistä aiheista.

Pitkäjänteistä vaikuttamistyötä teemme nostaessamme säännöllisesti esiin asumisen kalleuden sekä vuokralaisten aseman vuokramarkkinoilla.  Asumiseen liittyvästä lainsäädännöstä lausumme ministeriöille sekä eduskunnan valiokunnille.

Tulemalla mukaan toimintaamme pysyt tietoisena vuokralaisten oikeuksista!


Takaisin sivun alkuun