Eteinen ja säilytystilat pullonkaulana

Naurava Elsa Vähänen iloisen värikkäissä vaatteissa puistossa.

Elsa Vähänen asuu viisihenkisen perheensä kanssa Tampereella Pullerikinahteen rivitaloyhteisössä Asuntosäätiön asumisoikeusasunnossa. Asuntonsa toimivuuteen Elsa on tyytyväinen muuten, mutta käsittämättömän pieni eteinen haittaa aktiivisen perheen arkea, eikä säilytystiloja ole riittävästi.

– Perheasunnon eteisen pitäisi olla niin iso, että siihen mahtuu kunnolla viidenkin hengen kengät, ulkovaatteet ja mieluusti myös harrastusvälineet. Ja kuraeteinen olisi kätevä keino saada vähennettyä arjen siivousrumbaa, toteaa Elsa.

Lapsiperhe tarvitsee myös muuta säilytystilaa reilummin, sillä myös harrastevälineitä ja neljän vuodenajan vaatteita on enemmän.

– Vaikka kuinka kokee elävänsä minimalistisesti, tavaraa vaan on lapsiperheessä, huokaa Elsa, joka on tunnettu kierrättäjä ja tarkka siitä, ettei tavaraa osteta ostamisen vuoksi, vaan harkiten.

Elsa on erittäin tyytyväinen, että juuri ennen koronan alkua perhe sai samasta asuinyhteisöstä isomman asunnon eli viisikon, mikä helpotti korona-arkea, vaikka yhden lapsen huone jouduttiinkin ottamaan työhuonekäyttöön. Moni joutuu sen sijaan asumaan ahtaammin, koska Tampereellakin on tarjolla liian vähän kohtuuhintaisia asuntoja.

Korona-aika on korostanut myös yhteisöllisyyden merkitystä asumisessa. Myös Pullerikinahteen perheet ovat muun muassa hoitaneet tarvittaessa toistensa lapsia.


Takaisin sivun alkuun