Asukasaktivisti haluaa vaikuttaa

Riitta Majala on ollut mukana asukastoiminnassa jo yli 15 vuotta sekä talotoimikunnan jäsenenä että puheenjohtajana ja alueensa hallituksen varajäsenenä. Hän kuvaa itseään asukasaktivistiksi, koska on aina ollut aktiivinen edistämään talon kunnossapitoa ja asuinalueen viihtyvyyttä.

– Jos näen, että katulamppu on sammunut tai tie on huonosti hiekoitettu, näpyttelen heti viestiä asiasta vastaavalle taholle, kertoo Riitta toimintatavoistaan.

Riitta asuu HEKAn talossa Haagan Tolarintiellä. Pihalle asukkaat rakensivat viime vuonna kivipuutarhan, jonka kivet ja mullat tulivat yhtiöltä. Kun he tarvitsivat istumapaikkoja, Riitta kävi kysymässä naapurissa olevalta työmaalta, jos he saisivat käyttää räjähdyksistä jääneitä isoja kiviä. Seuraavana päivänä työmiehet olivat tuoneet isot kivet pihalle ja kivipuutarha alkoi olla valmis.

– Ollaan ihan itse kasattu kaikki ja istutettu kasvit. Tämä on ollut tosi mukava projekti, iloitsee Riitta.

Talossa järjestetään keväisin ja syksyisin talkoot, johon osa osallistuu vaihtamaan kuulumisia, mikä on myös tärkeää, vaikka ei jaksaisikaan tehdä pihatöitä.

Viimeisimpänä toimintonaan Riitta oli mukana järjestämässä Suvivirsi-tapahtumaa toukokuun lopussa. Tilaisuudessa laulettiin suvivirsi ja kahviteltiin asukkaiden kesken. Suosionsa vuoksi se järjestetään ehkä uudelleen ensi vuonna.

– Laitoin ilmoituksia aulaan, että tällainen järjestetään. Erityisesti vanhukset pitivät tilaisuudesta, kun olivat olleet karanteenissa koko kevään. Turvavälien kanssa voitiin kahvitella ja laulaa yhdessä, kertoo Riitta.

 

IDA OLJEMARK, TAPIO ANTERE


Takaisin sivun alkuun