Malviina ja Ilse-May viihtyivät Vuokralaispäivillä

Malviina Peltonen ja Ilse-May Kindstedt hymyilemässä satamaterminaalin edustalla.

Malviina Peltonen ja Ilse-May Kindstedt vastasivat Vuokralaispäivä-risteilyn päätteeksi kysymyksiin seminaaritunnelmista.


MALVIINA PELTONEN

Miksi lähdit mukaan vuokralaispäiville?

Lähdin mukaan Vuokralaiset ry:n kutsumana, kertomaan ajatuksistani hallituksen asukasjäsenenä toimimisesta.

Vastasiko risteilyn anti odotuksiasi?

Matka oli positiivinen yllätys. Ohjelma oli mielenkiintoista ja monet aiheet sellaisia, jotka koin hyödylliseksi ajatellen omaa hallitustyötäni sekä asukasaktiivina toimimista.

Mikä oli seminaarin parasta antia?

Erityisen mielenkiintoista oli saada oman esitykseni yhteydessä muiden osallistujien omakohtaisia kokemuksia ja ideoita asukastoimikuntien toimintatavoista. Sain näistä paljon uusia ideoita.

Miten vuokralaispäiviä voisi kehittää?

Yleisö oli osallistuvaa ja esitti hyviä kysymyksiä. Tulevaisuudessa olisi mukavaa, jos yleisön välistä keskinäistä vuoropuhelua saisi lisättyä. (Tämän vuotisilla Vuokralaispäivillä oli koronasta johtuen vähemmän vapaamuotoisia, verkostoitumista edistäviä taukoja, jotta risteily voitiin järjestää turvallisesti koronarajoitukset huomioiden.)

Lähtisitkö uudelleen mukaan?

Lähtisin mielelläni uudestaan mukaan Vuokralaispäiville.


ILSE-MAY KINDSTEDT

Miksi lähdit mukaan vuokralaispäiville?

Olen ensimmäisen kerran mukana 2019. Oli mielenkiintoinen ohjelma, ja oli kiva kuunnella muiden puheenvuoroja ja vinkkejä asukastoiminnasta.

Vastasiko risteilyn anti odotuksiasi?

Vastasi. Anti oli samanlainen kuin edellisellä kerralla.

Mikä oli seminaarin parasta antia?

Juridiikka hallitustyöskentelystä. Joku ehkä ajattelee, että juridiikka on tylsää, mutta kun oli hyvä puhuja niin se ei ollut tylsää. Hän osasi puhua mielenkiintoisesti ja esiin tuli asioita, joita ei ollut tullut mieleen aiemmin.

Miten vuokralaispäiviä voisi kehittää?

En kaipaa muutoksia, tällaisenaan tämä on toimiva systeemi.

Lähtisitkö uudelleen mukaan?

Ilman muuta lähden mukaan. Oli mukava tavata uudelleen heitä, jotka olivat aiemmin mukana, esimerkiksi jyväskyläläiset alakulontorjujat. Heidän kanssaan oli mukava höpötellä ja vaihtaa myös kokemuksia meidän talojen asukastoiminnoista.

Takaisin sivun alkuun⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠