Ajankohtaista järjestö- ja koulutusasiaa

Vuosi 2018 on lopuillaan ja on aika kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia Vuokralaiset ry:n toimijoita. Kiitämme yhteydenpidosta ja aktiivisuudesta sekä jäseniämme että vuokralaisyhdistyksiä. Vuokralaispäiville osallistui syksyllä yli 250 henkeä ja tapahtuma sai erittäin hyvää palautetta monipuolisesta ohjelmastaan.

Työ vuokralaisten edunvalvonnan, neuvonnan, tiedottamisen ja koulutusten merkeissä jatkuu liitossa aktiivisena ja vaikuttavana myös ensi vuonna.

 

PAIKALLISET JA ALUEELLISET KOULUTUKSET

On hienoa ja toivottavaa, jos vuokralaisyhdistykset haluavat toteuttaa paikallisia koulutustilaisuuksia jäsenilleen esimerkiksi vuokralaisia koskevasta lainsäädännöstä, järjestötoiminnan käytännöistä tai muista vuokralaisia kiinnostavista aiheista.

Kannustamme järjestämään sekä koulutuksia että ajankohtaisia keskustelutilaisuuksia. Yhteyshenkilö koulutustilaisuuksien sopimiseen on toimistolla järjestö- ja koulutuspäällikkö.

Lähtökohtaisesti Vuokralaiset ry:n henkilökunnan asiantuntijat ovat käytettävissä kouluttajiksi yhdistysten omiin sisäisiin jäsentapahtumiin. Tällöin etukäteen sovitaan aihe, aika ja paikka, sekä tapahtuman kustannusten jakautuminen. 

Koulutustilaisuuksien suhteen pätee sääntö: hyvin ja ajoissa suunniteltu on puoliksi tehty. Olkaa siis yhteydessä, niin lähdetään yhdessä suunnittelemaan paikallisyhdistysten toiveiden mukaisia koulutuksia.

Lisäksi Vuokralaiset ry toteuttaa tilauskoulutuksia myös vuokrataloyhtiöille ja muille tahoille, joiden kanssa sovitaan aina erikseen siitä, kuinka tilaisuuksien kustannukset katetaan.

 

VUOKRALAISPÄIVÄT 2019 KALENTERIIN

Vuoden 2019 valtakunnalliset Vuokralaispäivät kannattaa jo alustavasti suunnitella ensi syyskuulle kalenteriinsa. Vuokralaispäivien ohjelma on tuttuun tapaan monipuolinen ja ajankohtainen, sisältäen asiantuntijoiden alustuksia sekä eri puolilta Suomea saapuvien vuokralaisaktiivien verkostoitumista. Tukholman risteilyllä vietettäville Vuokralaispäiville odotetaan jälleen yli kahtasataa osallistujaa.

 

Aktiivista loppuvuotta toivottaen,

Pia Lohikoski
Järjestö- ja koulutuspäällikkö
Vuokralaiset VKL ry

 

Takaisin sivun alkuun