Sirkka Eronen muistoissamme

Sirkka Eronen syntyi 1.7.1940 Heinävedellä. Lapsuusperheeseen kuului isä Oivan ja äiti Lyytin lisäksi viisi poikaa ja Sirkka-tyttö. Tuon ajan elinolot olivat Suomessa ankeat ja toimeentulo niukkaa, mutta se kasvatti asennetta, jota myöhemmin tarvittiin kipeästi.

Ulospäin suuntautunut ja ahkera Sirkka työskenteli muun muassa kodinhoitajana dekkaristi Aarne Haapakosken perheessä sekä Klaukkalan seudulle muutettuaan G.W. Sohlbergin yrityksessä Klaukkalassa syntyi myös tytär Marja vuonna 1963. Lapset olivat Sirkalle tärkeitä, se oli sekä työ että suurin mielenkiinnon kohteensa.

Sirkan kantava ja kokoava perusajatus oli myös, että kaveria pitää auttaa aina. Siksi hän oli alusta alkaen mukana myös Rautkalliontien VVO:n talon yhteistoiminnassa ja hänet valittiin myös talotoimikuntaan. Näissä toimissa ja Koivukylän Vuokralaisyhdistyksen taloudenhoitajana kuluivat vuodet.

Sirkka kuului myös muihin yhdistyksiin aktiivisena jäsenenä, muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliittoon, Sydänliittoon ja mielenterveysyhdistykseen. Hän oli aktiivinen myös Toimari r.y:ssä ja monissa paikallistapahtumissa ”kyökin puolella”. Sirkka omistautui yhteisen edun valvontaan sairaiden ja vähäosaisten auttamiseksi.

Sirkka oli avulias ystävä ja aina pyyteettömästi auttamassa. Emme voi kuin muistaa hänen positiivista asennettaan kaikkiin mahdollisiin asioihin, jopa hänen ystäväänsä alzheimeriin, muistisairauteen, joka haittasi ja rajoitti kaikkia hänen toimiaan, niidenkin yli hän kurotti ja hallitsi sairauden vaikeat käänteet.

Vuoden 2018 helmikuussa alkanut sairaalakierre päättyi  elokuun 28. päivänä Katriinan sairaalassa. Vielä viimeisinä viikkoina, kun hänen puhekykynsä väheni, hän korosti elämän tärkeyttä, sen etenemistä ja kyselyä lasten työpaikoista arjen ajatuksia, mukana oloa, toive päästä kotiin käymään. Se oli hänelle maailma, joka oli hänen täydellinen elämänsä.

Kiitollisena Sirkkaa lämpimästi muistaen lastemme kaikinpuolisesta hyvinvoinnista ja huomioonottamisesta ja hänen esimerkillisestä elämästään. Matkustaminen oli hänen mieliharrastuksiaan. Muistamme monet vuosikymmenten ajan naapurin kanssa tehdyt ja koetut retket Vuokralaispäiville Tukholmaan.

 

Kiittäen,
 

Pirjo Mähönen perheineen 
(Koivukylän Vuokralaisyhdistys r.y:n sihteeri)