VKL nosti Asukasliiton tilaisuudessa esiin asumisen hinnan ja suvaitsevaisuuden

Vuokralaiset ry oli vahvasti edustettuna Asukasliiton marraskuun alussa Tampereella pidetyssä seminaarissa. VKL:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Silvia Modig alusti aiheesta ”Pystymmekö aidosti vaikuttamaan asumisen hintaan?” ja toiminnanjohtaja Anne Viita aiheesta ”Kuinka asuminen samassa yhteisössä eri kulttuurien välillä onnistuu?”.

– Asuntojen kokonaistarjontaa on lisättävä kaikissa tuotantomuodoissa, mutta erityisesti ARA-tuotannon osuutta on kasvatettava. Uusia toimijoita pitäisi saada markkinoille, jotta saadaan aikaan aitoa kilpailua. Myös uusia tuotannon tapoja tarvitaan tuomaan vaihtoehtoja, kuten ryhmärakennuttaminen ja osuuskuntamalli, kiteytti Modig keinoja asumisen hinnan alentamiseksi.

Anne Viita korosti puheenvuodossaan, että pelkästään kantaväestössä on kuusi eri heimoa ja että merkittävä geneettinen eroavaisuus maan sisältä löytyy Pähkinäsaaren rauhan mukaan. Yksinkertaisena keinona asumisen viihtyisyyden, huomaavaisuuden ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi Viita nosti esiin muun muassa naapureiden tervehtimisen.

– Uusille asukkaille esittäytyminen sekä taloon tervetulleeksi toivottaminen tuo hyvän mielen. Lähimpien naapureiden tervehtiminen onmyös oiva askel toimivaan naapurisuhteeseen. Naapurien tunteminen luo myös turvallisuutta ja viihtyisyyttä asuinympäristöön ja mikä parasta naapureista voi saada elämän mittaisia ystävyyssuhteita, korosti Viita puheenvuorossaan.