Pitkäjänteisyyden voima


Viime vuosina asuntopolitiikka on ollut kovin poukkoilevaa. Me alan toimijat olemme pitkään puhuneet siitä, että näin ei pitäisi olla. Asuminen vaikuttaa ihmisen perusturvallisuuden tunteeseen ja hyvinvointiin siinä määrin, että sen kustannuksella ei saisi pelata sen paremmin poliittista peliä kuin jättää sitä markkina-aallokoiden keinuteltavaksi.

Tästä syystä on hyvä, että nyt ollaan tekemässä kahdeksanvuotista asuntopoliittista kehittämisohjelmaa. Taustalla on vuonna 2018 julkaistu Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintö asuntopoliittisista kehittämiskohteista, johon kaikki puolueet ovat sitoutuneet eli ohjelman pitäisi kestää yli vaalikauden.

Tämän lehden uutisissa kerromme ohjelmaa valmistelemaan asetetusta seuranta- ja työryhmästä. Seurantaryhmässä on mukana myös entinen järjestöpäällikkömme Pia Lohikoski.

Me Vuokralaisissa olemme ilman muuta valmiita antamaan asiantuntijuutemme työryhmän käyttöön. Asukkaiden edunvalvojaa tarvitaan yhä, kuten pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme Anne Viidan haastattelusta sivuilta 8–11 käy hyvin ilmi.

Annen haastattelun myötä voimme todeta senkin, että Vuokralaiset on ollut vahvasti vaikuttamassa moniin asumiseen liittyviin asioihin yhteiskunnassamme myös viimevuosikymmeninä. Olemme olleet osaltamme luomassa vakautta, joka synnyttää sitä turvallisuuden tunnetta, jota jokainen ihminen tarvitsee.

Haluan kiittää vielä erikseen toiminnanjohtajaamme, joka jo kolmen vuosikymmenen ajan on väsymättä ajanut asukkaiden etuja ja luonut vahvalla verkostoimisellaan järjestömme mainetta alalla tasavertaisena yhteistyökumppanina.

Vuokralaiset ry:tä pidetään järjestönä, joka pyrkii olemaan tasapuolinen, oikeudenmukainen ja rakentamaan yhdessä tekemisen meininkiä vastakkain asettelun sijaan. Sellaisia toimijoita tarvitaan luomaan myös pitkäjänteistä asuntopolitiikkaa, jota alalla nyt kaivataan.

Kiitos kuluneesta vuodesta kuuluu myös kaikille jäsenillemme ja tämän lehden lukijoille. Tässä lehdessä on artikkeli myös Vuokralaispäiviltä. Risteily oli jälleen oiva esimerkki jäsenistömme ja yhteistyökumppaneidemme toiminnallisesta voimasta. Vuokralaispäivistä jäi jälleen kerran erittäin hyvä ja voimaantunut mieli!

Toivotan kaikille oikein levollista ja rauhoittavaa joulunaikaa!

 

SUNA KYMÄLÄINEN
Puheenjohtaja
Vuokralaiset VKL ryTakaisin sivun alkuun