Ratikka-aikataulu rappukäytävässä

Aino Heikkilä on asunut Setlementtiasuntojen talossa Länsisatamankatu 34:ssä talon valmistumisesta saakka eli vajaat kolme vuotta. Kerro-sovelluksen hän otti käyttöön heti kun mahdollista asentamalla sovelluksen kännykkäänsä.

Myös porrashuoneen näyttötaululle hän pysähtyy herkästi katsomaan, mitä uutta näytöllä on esitteillä. Hänen talossaan näytöltä löytyvät muun muassa talon omat tiedotteet, Sukupolvienkorttelin korttelitoimikunnan tiedotteet, säätiedot ja kellonaika. Rappukäytävänäytön kautta asukkaat pystyvät myös varaamaan talon tiloja.

– Naapurirapussa näkyvät myös raitsikoiden aikataulut. Se on mun lempijuttuni ja olisi kiva saada se meidänkin rappuun. On niin hyvä, kun näkee kuinka monta minuuttia on seuraavan ratikan lähtöön, kertoo Aino.

Vieressä kuunteleva kehityspäällikkö Sanna Uotila otti heti asiasta kopin.

–  Kerro-sovellusta kehitetään juuri näin eli asukkaiden toiveiden mukaan. Näytölle mahtuu monenlaisia toimintoja, kertoo Sanna.

Aino pitää hyvänä asiana, että sovellus kulkee mukana myös puhelimessa.

– Tämä talo on minun kotini ja haluan tietää mitä täällä tapahtuu. Ja jos järjestetään jotain tapahtumia, haluan olla mukana, toteaa Aino.

 

Kuva: Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Setlementtiasuntojen vuokratalon yhteistilan näytöllä Kerro-sovellusta tutkivat kehityspäällikkö Sanna Uotila ja asukas Aino Heikkilä.Takaisin sivun alkuun