Vartiainen pitää kallista asumista menestymisen merkkinä

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen kertoi ajatuksistaan Helsingin kasvusta Suomen Vuokrantajat ry:n tilaisuudessa marraskuussa.

– Helsingin on pakko kasvaa, jotta erityisesti ikääntymisen ja soten luomat haasteet voitetaan. Nostamme asuntotuotannon vuositavoitetta 8 000 asuntoon vuodessa. Investoimme ensi vuonna 1,1 miljardia euroa infrastruktuuriin, jotta tavoite saavutetaan, kertoi Vartiainen, joka toisti jälleen myös tunnetun käsityksensä asumisen kalleudesta. Vartiaisen mukaan suositulla alueella on väistämätöntä, että asuminen on kallista.

– Asumisen kalleus on menestymisen merkki, totesi Vartiainen, eikä uskonut, että koronan tuoma pääkaupungin muuttotappio olisi pysyvää. Yleisöstä esitettiin epäilyksiä asetettujen väestönkasvutavoitteiden saavuttamisesta, mutta Vartiainen vakuutti, ettei ainakaan vielä tarvita erityisiä toimenpiteitä asukkaiden houkuttelemiseksi Helsinkiin.

ARA-vuokra-asumisesta Vartiainen ei puhunut lainkaan, mutta korosti Hitas-järjestelmästä puhuessaan, että asumisen tukien pitää kohdistua sinne, missä niitä tarvitaan. Markkinoita vääristäviä toimintoja ei hänen mukaansa pidä olla. Vartiainen kuitenkin totesi, että kaupunki pyrkii jatkossakin ehkäisemään segregaatiota.


Takaisin sivun alkuun