Asukkaiden aktivointi on Sivakalle luonteva jatkumo vastuullisuustyöhön

-Olemme panostaneet energian säästöön jo vuodesta 2006 alkaen. Siitä eteenpäin vaihe vaiheelta ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat olleet koko ajan tärkeämpi osa toiminnan kehittämistä. Vuodesta 2019 alkaen olemme laatineet vuosittain vastuullisuusraportin, jolla teemme näkyväksi toimiamme vastuullisuuden kehittämiseksi. Seuraava luonteva askel vastuullisuustyössämme on asukkaiden aikaisempaa aktiivisempi osallistaminen vastuullisuusteemojen edistämisessä. Green homes osuu siten hyvin Sivakan tavoitteeseen tuoda vastuullisuusasiat osaksi asiakkaittemme arkea, kertoo toimitusjohtaja Raimo Hätälä.

Sivakan tavoitteena on pienentää asumisen ympäristövaikutuksia vähentämällä energian ja veden käyttöä sekä lisäämällä jätteiden kierrätystä.

– Näillä kaikilla toimilla vähennetään asumisen hiilijalanjälkeä. Green homes antaa meille apua asukasviestintään ja hyvän vuosikellon asian jatkuvan parantamisen tueksi. Meillä on käytössä myös hyvä seurantajärjestelmä kiinteistötasolla eli seuraamme veden-, sähkön- ja kaukolämmönkulutusta sekä jätteiden lajittelua ja jätekustannuksia, kertoo Hätälä.

Sivakan talossa asuva Suvi Viinamäki käyttää mielestään järkevästi energiaa, mutta sähkön hinnan nousu on vielä entisestään pistänyt miettimään asumistottumuksia. Ympäristöasiat ovat hänelle tärkeitä.

– Olen muun muassa vähentänyt pyykinpesua todella paljon ja siirtynyt käyttämään vähemmän pesua tarvitsevia materiaaleja kuten merinovillaa. Jokaisen on aina hyvä pohtia omaa kulutustaan niin sähkön osalta kuin muutenkin, vaikka äärimmäisyyksiin ei tarvitsekaan mennä, pohtii Viinamäki ja arvostaa sitä, että myös Sivakka toimii ympäristöasioissa aktiivisesti.


Yläkuva: 

Sivakka kannustaa asukkaita monipuolisesti asukastoimintoihin. Raimo Hätälä (edessä vasemmalla) kävi asukasaktiivien kanssa kertomassa vuoden 2019 vuokralaispäivillä asukastoiminnoista Oulussa.


Takaisin sivun alkuun