Bli medlem

På golvet ligger på rygg en liten vit hund.

Välkommen att bli medlem hos Vuokralaiset ry-tillsammans för bättre boende!

Vi är en nationell förening, som tar hand om hyresgästers och hyresrättsboendens rättigheter och välmåenden. Vi står på hyresgästernas sida genom att erbjuda dem aktuell och sakkunnig rådgivning inom hyres- och boenderättsfrågor. 

Vi upprätthåller en god kommunikation mellan olika aktörer inom boendeärenden och för fram samt representerar hyresgästernas synpunkter inom aktuella ärenden berörande hyresboende.

Vi är hängivna att skapa en positiv förändring samt att främja hyres- och hyresrättsboendens kvalitet. Bli inte ensam, tillsammans är vi starkare!
 

Som medlem får du:

 

  • Kostnadsfri telefonrådgivning gällande hyresärenden (09 4770 360), mån kl. 8.30–14.00 och tis–tors kl. 8.30–13.30.
     
  • Advokatrådgivning första och sista måndagen i varje månad klockan 16.00-18.00 
     
  • Vår medlemstdning Asuntomme, som går ut fyra gånger per år.
     
  • Förmånliga medlemspriser för alla våra avgiftsbelagda evenemang, såsom till Hyresgästsdagarna (Vuokralaispäivät).

Om du vill bli medlem:

 

Du kan bli medlem genom att fylla i vårt ansökningsformulär. Medlemspriset är 37 euro i året, men om du betalar två år på en gång är priset 70 euro för två år.

För medlemmar i PAM, JHL eller PRO -föreningen är medlemsavgiften 6 euro. För medlemmar som dessutom är studerande, pensionärer eller arbetslösa är medlemsavgiften 5 euro per år.

Beakta att medlemsskapet varar till årsskiftet från dagen du blir medlem. Nästa medlemsräkning kommer i början av nästa år.

Medlemskapet träds i kraft direkt efter att du har betalat den första medlemsräkningen. Räkningen kommer per e-post efter att medlemsansökan har godkänts.