Oletko muuttamassa? Nappaa vinkit onnistuneeseen muuttoon!

Oletko muuttamassa? Nappaa vinkit onnistuneeseen muuttoon!

 

Tärkeät ilmoitukset

 

1. Osoitteenmuutos
Osoitteenmuutos kannattaa tehdä joko maistraattiin tai Postiin vähintään 2 viikkoa ennen aiottua muuttoa, jotta postisi löytää uuteen kotiin ajallaan. Sopimus Postin kanssa postin edelleenlähetyksestä vanhasta osoitteesta uuteen kannattaa myös harkita. Palvelun hinnan voit tarkistaa Postista. Osoitteenmuutoksesta kannattaa ilmoittaa myös mm. työnantajalle, pankille, lehtitilauksiin jne – tieto uudesta osoitteesta ei kulkeudu automaattisesti näihin.

2. Sähkösopimus
Muista siirtää sähkösopimus uuteen asuntoon, jotta uudessa kodissasi on valo jo sisäänmuuttaessa.

3. Laajakaistaliittymä
Muista siirtää sopimus laajakaistaliittymästä, jotta saat netin toimimaan. Eri operaattoreilla voi olla toimitusajoissa eroja. Mieti olisiko tarvetta samalla kertaa kilpailuttaa laajakaistaliittymät.

4. Kotivakuutus
Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja kerro muutosta. Vakuutus on yleensä hetken voimassa molemmissa kodeissa. Voi olla hyödyllistä kerrata samalla vakuutusehdot.

5. Muuttopäivän ilmoittaminen työnantajalle
Muista ilmoittaa työnantajallesi tulevasta muuttopäivästä. Monien alojen työehtosopimuksiin kuuluu, että vuodessa saa yhden muuttopäivän verran vapaata.

 

Muista nämä

 

Muuttoauto
Muuttoauton vuokraaminen on hyvä ratkaisu, jos muutettavana on paljon kalusteita sekä suuria huonekaluja. Huonekalut eivät useinkaan mahdu henkilöautoon. Isompaa autoa käytettäessä tulee harvempia ajokertoja, joten ratkaisu on lisäksi ympäristöystävällinen. Pyydä tarjoukset muuttoautosta ajoissa.

Muuttolaatikot
Lainattavien muuttolaatikoiden etu on pakkaamisen ja pinoamisen helppous. Laatikkopino kulkee näppärästi kärryilläkin.  Muuttolaatikoita käytettäessä ei muuton jälkeen tarvitse hävittää tyhjiä pahvilaatikoita.

Muuttosiivous
Muuttoon kuuluu myös vanhan kodin siivoaminen (ja tietysti myös tyhjentäminen). Varaa siivoukseen riittävä aika ja välineet. Siivouksen jälkeen palauta avaimet sovitusti.  Sovi myös huoneiston lopputarkastuksesta vuokranantajan kanssa. Kuvien ottaminen tyhjennetystä ja siivotusta asunnosta voi olla järkevää mahdollisten riitatilanteiden välttämiseksi.

Muuttovalmistelut
Aloita pakkaaminen riittävän ajoissa. Hyvin pakattu koti on helpoin muuttaa. Hanki tarvittavat pakkausmateriaalit kuten muuttolaatikot, kuplamuovi, jätesäkit, tussit, maalarinteippiä sekä sanomalehtiä. Merkitse laatikoihin selvyyden vuoksi niiden sisältöä tai sen huoneen nimi johon haluat ne uudessa kodissa vietäväksi. Lattioiden suojaus on tarpeellinen molemmissa päissä, varaa siis siihen materiaalit. Usein myös oven karmien suojaus on tarpeellinen. Työkauluja kannattaa varata molempiin päihin huonekalujen purkamiseen ja kasaamiseen, jotta asiat etenevät joutuisasti.

Muuttoväki
Muista pyytää riittävästi kavereita muuttamaan, ellet käytä muuttofirmaa. Muuttofirmasta kannattaa pyytää tarjous.

Palovaroitin
Uudessa kodissa tarkista palovaroittimen olemassaolo ja toimivuus.

Muista myös:
Jätä vanhaan asuntoosi uudet yhteystietosi ja pyydä ne myös uuden asunnon entiseltä asukkaalta. Näin varmistat helposti mahdollisen yhteyden saamisen, mikäli tarve syntyy.

Ensimmäisen yön selviytymispakkaus voi olla hyödyllistä pakata erikseen, jotta kaikki tarvittava löytyy helposti pitkän muuttopäivän jälkeen. Pakkaa esimerkiksi hygieniatarvikkeet, lääkkeet, pyyhe, lakanat ja vaihtovaatteet.

Onnistuneen muuton jälkeen vietä mukavat tuparit!


Takaisin sivun alkuun