Oman talouden seuraaminen ja suunnittelu on nyt erityisen tärkeää

 

Globaali kriisi on iskenyt meihin kaikkiin. Koronavirus on laittanut elämän uuteen uskoon. Työpaikat lomauttavat ja koulut ovat siirtyneet etäopetukseen.

Monessa perheessä on tuskaa taloudellisesta toimeentulosta ja kyvystä selviytyä laskuista. Viimeistään nyt on havahduttava perheen rahavirtojen seurantaan ja hallintaan. Koti on perheiden perustarve ja sen pysyvyys on nostettava korkealle. Tuloja ja menoja pohtiessa on hyvä mieltää pakolliset kulut ja varata niihin rahaa.

Muistilistalla ovat ainakin lääkkeet, ruoka, netti ja tietysti asumiskulut. Internetyhteyden nostamme listalle, vaikka sen välttämättömyydestä ollaan montaa mieltä. Tänä päivänä sillä kuitenkin mahdollistetaan sujuva viranomaispalveluiden käyttö, tiedon saanti ja maksuliikenteen hoito.

Vuokranmaksuvaikeuksissa kannattaa pitää mielessä, että maksusuunnitelman täytyy olla realistinen. Mieti kohdallasi, millaiseen suunnitelmaan kykenet mahdollista rästiä kattaessasi. Ota huomioon, että säännöllisten kulujen lisäksi voi tulla yllättäviä menoja, joihin pitäisi myös saada puskuria.

Kun olet selvillä maksukyvystäsi, on aika ottaa yhteyttä vuokranantajaan ja sopia hänen kanssaan kirjallinen maksusuunnitelma, jota pystyt toteuttamaan. Muista, että vuokranantajalla on oikeus pyytää viivästyskorkoa maksamattoman vuokran osalta.

Huomaa, että liian optimistista suunnitelmaa et pysty toteuttamaan ja vuokranantajan kanssa voi tulla hankaluuksia luottamuksen rakoillessa.

 

Talouden hallintaan saat hyviä vinkkejä:

 

 Koti on tärkein <3