Vuokran hoitamiseksi voi tehdä maksusuunnitelman


Korona-viruksesta johtuen myös vuokranmaksukyky voi vaarantua. Vuokralaiset ry muistuttaa, että vuokranantajan kanssa voi tehdä tarvittaessa maksusuunnitelman.

- Jos vuokranmaksukyky heikkenee syystä tai toisesta, kannattaa olla heti yhteydessä vuokranantajaan ja sopia maksuaikataulu vuokran hoitamiseen. Omalla aktiivisuudella voi välttää vuokran maksamattomuuden aiheuttamat ongelmat, pahimmillaan jopa häädön, muistuttaa toiminnanjohtaja Anne Viita.

Parin kuukauden maksamaton vuokra on jo peruste vuokrasopimuksen purkamiseen jopa ilman kirjallista varoitusta. Hoitamattomat vuokrat voivat aiheuttaa myös maksuhäiriömerkinnän luottotietoihin, mikä taas vaikeuttaa uuden vuokra-asunnon saamista.

- Tästä syystä vuokra kannattaa pyrkiä hoitamaan vastuullisesti. Kokemuksemme mukaan vuokranantajat sopivat mielellään maksusuunnitelmia asukkaiden kanssa ja arvostavat sitä, että asukas on itse aktiivinen. Kannattaa myös muistaa, että elämässä voi kenelle tahansa sattua yllättäviä vastoinkäymisiä normaalitilanteessakin, saati sitten tällaisessa koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa, toteaa Viita.

Vuokralaiset ry muistuttaa myös asumistuen hakemisesta, mikäli tulotasossa tapahtuu muutoksia. Korona-viruksen on arvioitu aiheuttavan irtisanomisia monilla aloilla.

- Asumistuki on luotu juuri sitä varten, että asukas selviää tilanteista, joissa tulotaso on matala. Hätätapauksessa myös toimeentulotukea voi käyttää avuksi asumiskuluista selviytymiseen. Yhteiskunnan kaikki tukijärjestelmät ovat tärkeä apu aikana, jolloin asumisen kulut ovat jopa kohtuuttoman korkeat erityisesti pääkaupunkiseudulla, toteaa Viita.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita
anne.viita@vuokralaiset.fi
puh. 050 5883 483
Vuokralaiset ry

 

Sinua voi ehkä myös kiinnostaa kotisivuillamme:

Milloin voidaan puhua häädöstä?

4 vinkkiä kämppiksille asumistuen hakemisesta

 

Vuokralaiset ry on valtakunnallinen  vuokralaisten edunvalvoja. Tarjoamme vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua, neuvontaa ja koulutusta sekä jäsenillemme että muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille.