Ajankohtaista koulutus- ja järjestöasiaa

Kevät 2022 on toiveikasta aikaa. Koronapandemia osoittaa hiipumisen merkkejä ja sen tuomista rajoituksista on luovuttu. Tapaamiset tuttujen kanssa ovat jälleen mahdollisia. Toivottavasti kesä tuo jälleen naapurit pihoille, tapaamiset ystävien kanssa säännöllisiksi ja yhdistystoiminnan kokoontumiset ja kesätapahtumat osaksi tavallista arkea.

Vuokralaiset ry:ssä olemme kevään aikana neuvontatyön ohessa valmistelleet kokoustekniikkaan liittyvää koulutusmateriaalia.  Asukastoiminnassa kokousten pito on usein vapaamuotoista ja hyvä niin. On kuitenkin mainiota, jos sovitut asiat kirjataan muistiin siten, että jälkikäteenkin tiedetään mitä on sovittu tehtäväksi ja miten tehtävät on jaettu. Edellinen lause onkin jo kokoustekniikka: on oltu koolla (kokouskutsu), on ollut tarve tai asia, jota halutaan viedä eteenpäin (asialista) on käyty keskustelua ja tultu lopputulokseen (tästä muotoutuu pöytäkirja).

Näihin ihan arkisiin asioihin tuomme mallinnusta kokoustekniikan koulutuksellamme. Näemme myös tarvetta koulutukseen yhteishallintolain uudistuksen myötä. Asiat, joihin vuokralaiset haluavat vuokranantajan tekevän toimenpiteitä, pitää kirjata muistiin siten, että tavoite käy ilmi. Hyvällä viestinnällä viedään asioita sovussa eteenpäin. Esittelemme koulutusta ja käsittelemme aihetta tulevilla Vuokralaispäivillä elokuussa, tutustu ohjelmaan sivulla 13 ja ilmoittaudu mukaan kotisivuiltamme www.vuokralaiset.fi ja yläpalkista löydät kohdan Vuokralaispäivät 2022.

Kesäkaudella neuvonnassamme maanantaisin oleva iltaneuvonta 16.00–18.00 välillä on lomalla kesä–heinäkuun. Palaamme iltaisin tapahtuvaan neuvontaa jälleen elokuun alusta lähtien.

Nautitaan kaikki kesästä ja tavataan Vuokralaispäivillä!

 

ANNE VIITA
Toiminnanjohtaja
Vuokralaiset VKL ry


Takaisin sivun alkuun