Ara-asuminen tarvitsee puolustajaansa

Suna Kymäläinen hymyilemässä värikäs huivi kaulassaan.

Korostin liittokokouspuheessani ara-asumisen kannalta tärkeitä asioita. Voit lukea niistä sivun 4 artikkelista. Toiminnanjohtaja Anne Viita puolestaan nosti esiin kokouksessa toimintakertomuksia esitellessään huolestuttavan ajan ilmiön, joka mitä ilmeisemmin kumpuaa oikeistolaisen hallituksen aatemaailmasta.

Kun aiemmin pienituloinenkin ihminen sai kokea olevansa kunniallinen kansalainen, nyt tuntuu olevan vallalla ajatus, että pienituloisuus nähdään pelkkänä ongelmia aiheuttavana tekijänä. Jo pelkästään se, että sosiaalitukien leikkauksia perustellaan sillä, että niiden tarkoitus on patistaa ihmisiä töihin, sisältää tuon ajatuksen. Samoin huoneenvuokralain uudistamisen osalta on nähtävissä sama ilmiö. Vuokralaisen oikeuksia halutaan selvästi kaventaa.

Vanha viisaus toteaa, että niin on, jos siltä näyttää. Ja nyt näyttää siltä, että hallitus on toimillaan ajamassa Suomea yhä eriarvoisempaan suuntaan. Me kaikki tiedämme, että sellaisesta ei hyvää seuraa. Siksi me Vuokralaisissa haluamme nostaa jäsenistömme kannalta tärkeitä asioita esiin julkisuudessa, jotta kaikilla olisi turvallisen asumisen lisäksi luotto siihen, että hänen ihmisarvoaan kunnioitetaan tulotasosta riippumatta.

Voit lukea tästä lehdestä Aran asukkaiden kannalta tekemästä tärkeästä työstä sivun 6 artikkeleista, käytännön asumiseen liittyvistä hyvistä vinkeistä sivuilta 8, 10 ja 13 sekä tutustua uusiin lakineuvojiimme sivulla 15. Vuokralaiset neuvoo asumisen asioissa puhelimitse 8000 puhelun verran vuodessa ja asianajajamme neuvoo jäseniämme kahdesti kuussa asumisen ongelmatilanteissa. Löydät Leena Partasen vastaanottoajat tämän lehden takakannesta. Annamme jälleen myös tässä lehdessä asumiseen liittyviä lakineuvoja.

Tämä aika osoittaa, että Vuokralaiset ry:tä tarvitaan yhä edelleen ja voisi sanoa juuri nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Kiitos kaikille jäsenillemme aktiivisesta vaikuttamistyöstänne. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee taas mukaan myös syksyn Vuokralaispäiväristeilylle, jossa on taas tarjolla ajankohtaista asiaa asumisesta.

Hyvää alkanutta kesää kaikille lukijoillemme!

 

SUNA KYMÄLÄINEN
Puheenjohtaja
Vuokralaiset VKL ry,
kansanedustaja


Takaisin sivun alkuun