Mikä mättää asumisessa?

Kysyimme neljältä Liittokokousosallistujalta, mitkä ovat tämän hetken tärkeimmät asumiseen liittyvät asiat, joihin pitäisi pyrkiä vaikuttamaan.

Anne Vuori
Heka

”Olisi tärkeää selvittää selkeämmin, miten ARA-vuokrat määritellään. Erityisesti vuokrien tasaus ei kohtele kaikkia tasa-arvoisesti, koska esimerkiksi suosituilla alueilla joudutaan maksaa korkeampaa vuokraa. Pitäisi olla muita kriteerejä pisteytyksessä.”

 

Tuomas Kimpari
Koivukylän Vuokralaisyhdistys

”Vuokran hinta pitäisi olla kohtuullisempi. ihmiset joutuvat laittamaan viimeisetkin senttinsä vuokriin, jolloin jää jopa lääkkeet hankkimatta, jotta vuokran saa maksettua. Monet ovat joutuneet Kelan vaatimuksesta muuttamaan kauemmas halvempaan asuntoon alueille, joilla heillä ei ole tuttuja.

Tärkeää olisi varmistaa myös asukkaiden ja vuokranantajan yhteys, jotta tiedetään, mitä taloissa tapahtuu. Vuokranantajan pitäisi pitää huolta myös monipuolisesta asukasrakenteesta, jotta vältytään häiriöiltä.”

 

Järjestöpäällikkö Pasi Nieminen
Ammattiliitto Pro

”Kohtuuhintaisia asuntoja pitäisi rakentaa enemmän. Ammattiliitto Pro pyrkii näin tekemään, sillä vuokra-asunnot nähdään jäsenten edunvalvonnan turvaamisena.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota uusien talojen parkkipaikkojen määrään. Niitä rakennetaan tällä hetkellä riittämättömästi.”

 

Aluepäällikkö Sirkka-Liisa Kähärä
JHL

”Nyt rakennetaan hirveästi pieniä asuntoja hyvien liikennepaikkojen varrelle. Tarvittaisiin lisää isoja perheasuntoja, jotta asuminen ei yksipuolistuisi. Jos on liikaa pieniä asuntoja, talojen asukasvaihtuvuus on suurta, eivätkä asukkaat sitoudu asuinalueeseensa. Myös alueen palvelut yksipuolistuvat ja levottomuus alueella lisääntyy.”


Takaisin sivun alkuun