Odotetut Vuokralaispäivät keräsivät kiitosta

Kymmenen Vuokralaispäivien järjestelyyn osallistunutta henkilöä hymyilemässä  seminaaritilassa.

Vuokralaispäiväristeily pidettiin tänä vuonna jo elokuun loppupuolella. Koronarajoituksista johtuen risteily jouduttiin järjestämään 24-tunnin risteilynä. Palautteet kertoivat onnistuneista järjestelyistä ja keskustelujen kaipuusta. Noin 150 osallistujan joukko koostui jälleen vuokra- ja asumisoikeusasukkaista sekä asuntoja omistavien yhtiöiden ja Vuokralaiset ry:n muiden yhteistyökumppaneiden edustajista.

– Ikävä kyllä jouduimme turvallisuuden takaamiseksi vähentämään vapaamuotoisia taukoja, josta syystä ohjelma varmasti tuntui myös tiiviiltä. Palautteissa todettiinkin, että kaksipäiväinen risteily on osallistujien mieleen, jotta päästään paremmin vaihtamaan kokemuksia muiden kanssa ja sulattelemaan ohjelman antia paremmin, toteaa toiminnanjohtaja Anne Viita ja lupaa ohjelmakokonaisuuden palaavan entiselleen heti, kun koronatilanne sallii.

– Toivottavasti jo ensi vuonna voimme järjestää pidemmän risteilyn ja suunnata Riikaan, johon tänä vuonna oli tarkoitus ensin mennä, kertoo Viita ja haluaa kiittää kaikkia osallistujia aktiivisesta keskustelusta esitysten aikana.

– Vuokralaispäivillä on aina ollut vilkasta keskustelua ja niin nytkin. Monista puheenvuoroista heräsi yleisössä hyvää keskustelua ja mielenkiintoisia kommentteja. Oli ilo nähdä osallistujissa vanhoja tuttuja sekä uusia kasvoja, iloitsee Viita.

Sähköisesti toteutetussa palautekyselyssä annettiin kiitosta myös hyville esiintyjille, jotka palautteiden mukaan toivat vaikeatkin asiat esiin selkeästi. Viita kiittelee hänkin mukana olleita esiintyjiä ja myös henkiökuntaansa.

– Vuokralaispäivät saatiin järjestettyä tänä vuonna onnistuneesti myös turvallisuudesta huolehtien. Lisäsimme henkilökunnan, jotta esimerkiksi mikit pystyttiin jokaisen puhujan jälkeen desinfioimaan ja antamaan osallistujille riittävää opastusta, kertoo Viita.

Yläkuva: 
Vuokralaispäivien henkilökuntaa lisättiin tänä vuonna koronatilanteen vaatimien turvallisuustekijöiden varmistamiseksi. Iloinen Vuokralaisten joukko kokoontui Eurooppa-salissa yhteiskuvaan: vasemmalta edessä Hanna Ahto, Vili Viita, Sinna Sarlos ja Ida Oljemark. Keskellä puheenjohtaja Suna Kymäläinen, Luukas Kymäläinen, Rebekka Kymäläinen sekä Marika Honkanen. Takana toiminnanjohtaja Anne Viita ja varapuheenjohtaja Sami Auersalmi.