HKVY haluaa vaikuttaa helsinkiläisten asumiseen

Asumisen kalleus on Helsingin Vuokralaiset HKVY:n vaikuttamislistalla ykkösasiana, johon halutaan vaikuttaa. HKVY ajaa kaikkien helsinkiläisten vuokra- ja asumisoikeusasukkaiden asiaa.

– Asumisen kalleus vapaarahoitteisissa asunnoissa, rakentamisen laatuongelmat, pimeät vuokramarkkinat, luettelee puheenjohtaja Anne Vuori edunvalvonnallisia asioita Helsingissä ja toteaa, että erityisesti asuntosijoittajien tuottoja pitäisi pystyä suitsimaan, jotta asuminen tulisi edullisemmaksi.

– Vuokratasoon pitäisi voida vaikuttaa erityisesti silloin, jos asunto on yleishyödyllisen yhtiön rakennuttamassa talossa, joka on vapautunut rajoituksista, korostaa Vuori.

Sekä Vuori että sihteerinä toimiva Sami Auersalmi ovat pitkän linjan asukasaktiiveja, jotka ovat nähneet kuinka maailma muuttuu ja sen mukana myös edunvalvonnalliset asiat. Asukkaat tarvitsevat heidän mielestään yhä edelleen puolestapuhujaa.

– HKVY on rekisteröity yhdistys, jolla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa myös virallisia kanavia pitkin. Olemme antaneet muun muassa lausuntoja ympäristöministeriöön vuokra-asumiseen liittyvistä asioista, kertoo Auersalmi.

HKVY ajaa sekä ARA-asunnoissa ja vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa asuvien asukkaiden että asumisoikeusasukkaiden etuja. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä hieman vajaa 200.

– Meillä on tavoitteena kasvattaa jäsenmääräämme. Olemme järjestämässä ensi keväänä myös koko perheen tapahtuman, joka toivon mukaan tuo myös meille lisää jäseniä, kertoo Auersalmi.

HKVY kuuluu Vuokralaiset ry:hyn jäsenjärjestönä eli tarjoaa sitä kautta jäsenilleen myös neuvonta-apua pulmatilanteissa sekä juridista neuvontaa huoneenvuokra-asioihin liittyen. Lisätietoa ja HKVY:n yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.hkvy.fi.

Yläkuva:
Anne Vuorta ja Sami Auersalmea molempia motivoi toimimaan halu vaikuttaa asioihin. He kokevat HKVY:n ja Vuokralaiset ry:n hyväksi kanavaksi ajaa asumisen asioita eteenpäin.