Toimiva pohja ja parveke ratkaisivat valinnan

Pentti Pönkkö istumassa pöydän äärellä.

Pentti Pönkkö muutti vaimonsa Annelin kanssa Asuntosäätiön asumisoikeusasuntoon omakotitalosta, koska halusivat eläköitymisen myötä muuttaa lähelle lasten perheitä ja varata enemmän aikaa ja rahaa muun muassa matkusteluun. Perhekeskeisinä ihmisinä he valitsivat ylimmän kerroksen kolmion, jossa on tilaa vierailuille.

– Arvostamme erityisesti asunnon rauhaa, valoisuutta ja hyvää äänieristystä sekä asunnon erinomaista pohjaratkaisua ja suurta parveketta. Myös asunnon hyvät säilytystilat ovat arvokas asia, kertoo Pentti ja korostaa vielä erikseen parvekkeen merkitystä.

– Parveke on meille toinen olohuone ja tämän asunnon kohdalla sen koko oli meille painava tekijä kohteen valinnassa. Toivomamme ilmansuuntakin toteutui.  Olemme panostaneet paljon parvekkeen kalustamiseen, viihtyvyyteen sekä toimivuuteen ja mielestämme onnistuneet siinä.  Suuren koon vuoksi parveke taipuu tarvittaessa niin kuntosaliksi kuntopyörineen kuin lämpiminä kesäöinä makuuhuoneeksikin.

Asumisoikeusasuminen antaa Pentin mielestä mahdollisuuden turvalliseen, vaivattomaan ja joustavaan asumisen ikäihmiselle.

– Me olemme lähteneet siitä, että seitsemänkymppisten ei kannata enää taloudellisesti panostaa seiniin vaan mielekkääseen elämään. Koska matkustamme paljon, varsinkin talvisaikaan voimme unohtaa lumityöt ja kesän nurmen leikkuut, kukkien kastelut ja muut kiinteistön huolet.  Tässä asumismuodossa asunnon voi jättää turvallisesti reissuun lähtiessä, perustelee Pentti, joka arvostaa myös talon yhteistiloja, jotka tuovat asukkaille lisäneliöitä käytettäviksi.


Takaisin sivun alkuun