Avaimet

Kuvassa avaimet, joissa vuokralaiset-avaimenperä.

Hyvän vuokratavan mukaan vuokranantajan tulee huolehtia vuokrahuoneiston turvallisuudesta avainten ja lukitusten osalta.

Huoneistoa vuokrattaessa tulee vuokralaiselle luovuttaa riittävä määrä avaimia. Hyvänä määränä voidaan pitää vähintään kolmea avainta per huoneisto tai yhtä avainta asukasta kohden lisättynä vara-avaimella. 

Hyvän vuokratavan mukaan vuokralaiselle tulisi antaa mahdollisuus teettää kohtuullinen määrä lisäavaimia omalla kustannuksellaan. Myös vuokranantajalla saa olla avaimet huoneistoon. 

Poismuutettaessa on kaikki avaimet, myös vuokralaisen itse teettämät, palautettava vuokranantajalle. Avainten luovutuksesta ja myös palautuksesta on hyvä tehdä kuitti, josta ilmenee avainten lukumäärä.

Avaimia pitää käsitellä huolellisesti. Avaimiin ei pidä laittaa tunnisteita kuten nimeä ja osoitetta. Avainten häviäminen ei automaattisesti johda lukkojen sarjoitusvelvollisuuteen.

Lisää vinkkejä huoneiston vuokraukseen liittyen voit lukea täältä ja vastaavasti huoneiston irtisanomiseen liittyvistä asioista voit lukea Vuokra-asunnon irtisanominen -sivulta