Mistä löytää vuokra-asunto?

Mistä ja miten löytää vuokra-asunto? Vuokra-asunnon tarjoajat

Vuokra-asuntoa etsiessä kannattaa aina kysyä kunnan asuntotarjontaa. Lähes kaikilla kunnilla on vuokra-asuntoja. Muita mahdollisia vuokranantajia on seuraavassa:

 

www.a-kruunu.fi

A-Kruunu Oy tarjoaa viihtyisiä, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa.

www.asuntosaatio.fi
Asuntosäätiö tarjoaa vuokra-asuntoja Espoossa, Helsingissä, Kirkkonummella, Tuusulassa ja Vantaalla. Asuntosäätiön asuntoa haetaan nettilomakkeella.

www.asokodit.fi
ASUNTOSÄÄTIÖ Asokodit. Asumisoikeusasunto on turvallinen vaihtoehto kodiksi.

www.avainasumisoikeus.fi
AVAIN Asumisoikeus Oy tarjoaa asumisoikeusasuntoja 29:llä paikkakunnalla.

www.avara.fi
Avara lupaa tarjota korkea-tasoisia vuokra-asuntoja ympäri Suomea. Myös Avaran asuntohakemuksen voit täyttää netissä.

www.kas.fi
KAS vuokra-asunnot on valtakunnallinen vuokra-asuntoyhtiö, jolla on yli 8000 asuntoa 30 eri paikkakunnalla. Asuntohakemuksen voi täyttää netissä.

www.kruunuasunnot.fi

Kruunuasunnot tarjoaa monipuolisesta asuntokannastaan omistamiaan kodikkaita asuntoja useilta eri paikkakunnilta. Asuntohakemuksen voi täyttää kotisivuilla.

www.lumo.fi
Lumo: Vuokra-asunnot. Laadukkaita vuokra-asuntoja eri puolilla Suomea jokaiseen elämäntilanteeseen. Voit hakea asuntoja netissä täytettävällä lomakkeella. Tutustu myös Lumo-verkkokauppaan, jossa voit vuokrata asunnon vartissa.

www.nal.fi
Nuorisoasuntoliitto ry eli NAL tarjoaa vuokra-asuntoja itsenäistyville ja aikuistuville nuorille. NAL:sta voivat hakea asuntoja alle 29-vuotiaat nuoret, jotka eivät ole päätoimisia opiskelijoita. Asuntojen haku tapahtuu kotisivujen kautta. NAL tarjoaa myös rajoitetussa määrin asumisen tukitoimintaa itsenäisessä asumisessa apua tarvitseville nuorille.

www.sato.fi
SATO tarjoaa sekä vapaarahoitteisia että arava- ja korkotukilainoitettuja vuokra-asuntojaympäri Suomea. Saton asuntoja haetaan netissä täytettävällä lomakkeella.

www.hypoteekkiyhdistys.fi
Suomen Hypoteekkiyhdistys eli HYPO tarjoaa vuokralle omistamiaan asuntoja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Asuntoa haetaan netissä täytettävällä lomakkeella.

www.tapiola.fi
Tapiola vakuutusyhtiö tarjoaa vuokralle omistamiaan asuntoja pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa. Asuntoa haetaan netissä täytettävällä lomakkeella.

https://www.vts.fi/
VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja, joka omistaa n. 8600 asuntoa 170 kiinteistössä. Kiinteistöt sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kiinteistöistä on kerrostaloja ja valtion rahoittamia ns. Arava-asuntoja.

www.m2kodit.fi
M2-Kodit tarjoaa viihtyisiä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomen. Kaikki kohteet ovat ARA-vuokra-asuntoja. Kohteissa on varallisuusrajat ja asukasvalinnat perustuvat tarveharkintaan.Voit hakea asuntoja netissä täytettävällä lomakkeella.

www.ymparisto.fi
Ympäristöministeriö ylläpitää sivustoa vuokra-asumiseen liittyvistä aiheista.

www.vuokraovi.com, www.oikotie.fi ja www.asunnonvuokraus.com ovat valtakunnallisia nettipalveluja vuokrakohteiden kysyntä- ja tarjontatiedon välittämiseen. Sivustot kokoavat yhteen kaikki tarjolla olevat vuokra-asunnot riippumatta siitä, mikä taho asunnon omistaa. Palvelusta voi löytää niin yksityisten, yritysten ja säätiöiden omistamia vuokra-asuntoja kuin valtion, kuntien ja kaupunkien vuokra-asuntotarjontaa.

Opiskelijat voivat hakea aravavuokra-asuntoa opiskelija-asuntosäätiöistä. Tarkempia tietoja saa oppilaitosten opinto-ohjaajilta tai www.soa.fi.

Vuokra-asuntojen välittäjiä on suuremmilla paikkakunnilla. Jos välittäjän puoleen kääntyy, kannattaa olla tarkkana muun muassa välityspalkkioiden ja muiden ehtojen suhteen. Käytännössä välittäjät veloittavat yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan vuokralaiselta.

Lehti-ilmoittelulla aina joku saa asunnon. Aina on syytä varmistaa, että vuokranantajalla on todella omistusoikeus tai valtuutus vuokrata asunto.

Ykstityisten vuokranantajien asuntoilmoituksia löytyy myös osoitteesta www.tori.fi.
 

Takaisin sivun alkuun