Ajankohtaista järjestö- ja koulutusasiaa

Anne Viita istumassa hymyillen puistossa penkillä.

Vuosi 2020 lähenee loppuaan ja jää varmasti mieleen poikkeuksellisena vuotena. Järjestötoiminnassa korona on näkynyt haasteissa kokousten järjestämisessä, mutta toimijat ovat olleet innovatiivisia ja perinteisen pöydän ympärille kokoontumisen rinnalle ovat nousseet hybridikokoukset.

Hybridikokouksien suosio on ollut kiistaton ja jopa aiheuttanut sen, että kokouksiin osallistutaan entistä innokkaammin. Osallistumisen helppous on innostanut, kun asioihin on päässyt vaikuttamaan vaikka omalta kotisohvalta. Hybridikokous on varmasti tapa, joka voi jäädä käytäntöön koronan taltuttuakin.

Järjestettäessä hybridikokousta täytyy muistaa, että myöskin sellaiset kokouksen osallistujat, joilla ei ole tarvittavaa tekniikkaa tai osaamista etäosallistumiseen, on saatava mukaan kokoukseen. Tämä onnistuu järjestämällä kokoustila, jonne voi tarvittaessa tulla osallistumaan kokoukseen.

Myös lainsäädännössä on huomioitu kokousten järjestämisen turvallisuus koronapandemian aikana. Väliaikainen laki on tullut voimaan 3.10.2020 ja on voimassa ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Väliaikaisen lain nojalla voidaan edellyttää ennakkoilmoittautumista kokoukseen osallistujilta enintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Tätä oikeutta kannattaa ehdottomasti käyttää ja laittaa siitä maininta jo kokouskutsuun.

Kevään toiminnan kannalta on hyvä valmistautua edelleenkin kokousten pitoon monimuotoisin Etuna Teams tai Google meeting -kokouksissa on ulkopuolisten alustajien käyttö. Etäyhteyksillä toimiessa jää matka-aika pois ja osallistuminen on ajankäytöllisesti helpompaa.

Yhdessä toimien ja toisistamme välittäen olemme selvinneet tähän asti. Joulu on jokaisessa kodissa tänäkin vuonna ehkä aiempaa hiljaisempana tai pienempänä, mutta nautitaan siitä silti.

Hyvää joulua ja valoisaa uutta vuotta!

Terveisin
ANNE VIITA
Toiminnanjohtaja
Vuokralaiset VKL ry


Takaisin sivun alkuun