Alakulo allikkoon - Iloa elämään!

Lutakon alakulontorjujat ymmärtävät, mistä hyvä elämä on tehty. Se on suloinen soppa yhdessäoloa, positiivisuutta ja monipuolista toimintaa.

Erkki Poikolainen, Tuulikki Ruuhimäki, Teuvo Tuppurainen ja Tuula Raatikainen-Tuppurainen ovat asuneet jo lähes 20 vuotta samassa rapussa Avaran vuokratalossa Schaumanin Puistotiellä Jyväskylässä. Päällekkäin, kuten huumorintajuinen porukka asian ilmaisee.

Vuokralaispäiville tämä hymyilevä asukastoimikunta tuli kuulemaan mitä muualla tapahtuu ja jakamaan samalla omaa ilosanomaansa vaaleanpunaiset Alakulo allikkoo -paidat päällään. Heidän tavoitteenaan on löytää aina asioista parempi puoli.

– Huonomminkin asiat voisivat olla, on meidän teemamme, naurahtaa Erkki, joka kertoo nauttivansa yhteisöllisyydestä ja siitä, että näkee muidenkin nauttivan järjestetyistä tapahtumista. Erkki on myös toimikunnan puheenjohtaja.

Lutakon alakulontorjujat -nimi lähti sekin Erkin huulenheitosta palontorjuntaharjoituksen aikana. Eräs toimikuntalainen totesi, että nyt ollaan kulontorjujia, johon Erkki vastasi, että alakulon torjujia ja sitä he ovat talossaan toden totta olleet.

Aktiivinen porukka on järjestänyt muun muassa pihatapahtumia, pikkujouluja, laivaristeilyjä ja korona-aikana parvekelaulutapahtumia. Paikalle tapahtumiin saatu laulamaan myös Eija Koriseva ja naapurin päiväkotilaiset ja palvelutaloasukkaatkin on kutsuttu mukaan tapahtumiin. Parhaimmillaan pihajuhlissa on ollut paikalla 150 henkeä. Talossa on asuntoja 54.

– Pääasia on, että saadaan ihmiset liikkumaan kodeistaan. Sillä on suuri merkitys, kertoo Teuvo, joka on tehnyt myös SPR:n ja kirkon vapaaehtoistyötä jo parikymmentä vuotta.

Vaimonsa Tuula kertoo puolestaan molempien motiivista toimia.

– Tulee niin hyvä mieli, kun on mukana toiminnassa. Tapahtumien jälkeen on yleensä iloinen mieli pitkän aikaa, vakuuttaa Tuula.

Tuulikille puolestaan tärkeää on oppia tuntemaan talonväkeä yhteisten tapahtumien kautta.

– On kivaa, kun kaikki sanovat päivää kohdattaessa. Ja sekin on mukavaa, kun pelaamme pihalla mölkkyä, lapsetkin tulevat mukaan, iloitsee Tuulikki, jota omat lapsenlapset kutsuvat talon poliisiksi, koska hän pitää huolta muun muassa siitä, ettei kukkaistutuksia tärvellä.

Porukka kiittelee myös Avaraa siitä, että yhtiöltä saadaan aina rahaa asukastoimintojen järjestämiseen. Kehityspäällikkö Hanna Smedjebacka puolestaan palauttaa kiitokset takaisin asukkaille.

– He järjestävät esimerkillistä tekemistä eli ilo ja kiitos kuuluu tekijöille. On helppoa laittaa nimi rahapaperin alle, kun tietää, että asukkaat voivat hyvin, toteaa Hanna.

Yläkuva:
Lutakon alakulontorjujat eli Erkki Poikolainen, Tuulikki Ruuhimäki, Teuvo Tuppurainen ja Tuula Raatikainen-Tuppurainen levittivät vuokralaispäivillä hyvää mieltä ympärilleen.