Uudet lakineuvojat esitteillä

Etti, Annika ja Elsa vastaavat puheluusi Vuokralaiset ry:n neuvontapuhelimessa. Heidän kauttaan saat tietoa moninaisista vuokra-asumiseen liittyvistä lakiasioista.
 

Etti Hyryläinen

“Opiskelen oikeustieteitä nyt toista vuotta Helsingin Yliopistolla. Asun Helsingissä HOASin (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön) asunnossa.

Minulle oma koti on tärkeä asia, vietän siellä paljon aikaa ja pidän paljon kodin laittamisesta. Tämän takia koen, että työni Vuokralaiset ry:llä on merkityksellistä ja teen työtä itselleni tärkeän aihepiirin parissa.

Yleisimmät aiheet mihin törmään ovat huoneiston kuntoon, vuokravakuuteen ja asumisterveyteen liittyvät asiat.

Vuokra-asuminen on minulle ajankohtainen asia, joten koen että hyödyn työni tarjoamasta tietotaidosta myös omassa arjessani.”

 

Annika Vappula

“Olen kolmannen vuoden oikeustieteen opiskelija Turun Yliopistossa. Asun myös tällä hetkellä vuokralla Turussa.

Hain Vuokralaiset ry:lle koska olen erityisen kiinnostunut sopimusoikeudesta, ja koska tässä työssä pääsee käsittelemään mielenkiintoisia ja haastavia kysymyksiä. Pääsen myös soveltamaan kaikkea oppimani käytännössä. Sen lisäksi koen, että asumiseen liittyvät asiat ovat ihmisille luonnollisia ja merkittäviä, joten työ tuntuu myös sitä kautta merkitykselliseltä.

Minulla tulee töissä eniten vastaan kysymyksiä vuokrasopimusten purkamisiin ja irtisanomisiin liittyen. Vakuusasiat ovat myös hyvin yleisiä. Esimerkiksi huoneiston kulumiseen liittyviä kysymyksiä tulee paljon. Ihmiset kysyvät myös paljon vuokrankorotus- ja alennuksista.”

 

Elsa Kronqvist

“Olen toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Minulla on oma vuokra-asunto Helsingissä, mutta olen alunperin Vaasasta kotoisin.

Halusin Vuokralaiset ry:n lakineuvojaksi koska työkuva kuulosti kiinnostavalta ja ainutlaatuiselta, ja koska asumiseen liittyvät asiat ovat minulle tärkeitä. Ajattelin että täällä oppii niistä varmasti paljon uutta.

Useimmiten saamme kysymyksiä vakuuksiin ja remontteihin liittyen. Myös vuokrasopimuksiin liittyvät asiat tulevat usein esiin.

Tämän työn myötä olen oppinut paljon omista oikeuksistani ja velvollisuuksistani vuokralaisena. Sen lisäksi olen saanut entistä enemmän tietoisuutta siitä, mitkä ongelmat ja riidat ovat yleisimpiä vuokrasuhteissa.”

 

Uudet Vuokralaiset ry:n lakineuvojat Etti Hyryläinen, Annika Vappula ja Elsa Kronqvist kokevat saavansa työstään hyödyllistä tietoa myös omaan asumiseensa.


Takaisin sivun alkuun