Kotivakuutus on irtaimistosi tärkein vakuutus

Kevät on tunnetusti aikaa, jolloin ihmiset muuttavat paljon. Muuton aikana on monen monta asiaa muistettavana ja kotivakuutus on yksi niistä – usein jopa se tärkein. Nykyisin myös vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät asukkaalta kotivakuutuksen ottamista. POP Vakuutus uudisti kotivakuutuksensa hinnoittelua niin, että yhden ja kahden hengen taloudet saavat sen edullisemmin.

Jopa puolet kotitalouksista Suomessa on yhden hengen talouksia. Markkinointipäällikkö Satu Soitula kertoo, että POP Vakuutuksen tavoitteena on tarjota vakuutuksia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Esimerkiksi autovakuutuksen voi saada ajettujen kilometrien mukaan.


Yksin asuville vakuutus edullisemmin

Kotivakuutuksen hinnoittelua onkin kehitetty oikeudenmukaisempaan suuntaan. Yhden hengen taloudet saavat irtaimistovakuutuksen 20 % edullisemmin.

– Jos asunnossa asuu vain yksi ihminen, on sattumuksiakin suurperhettä vähemmän. Vastaavasti annamme kahden hengen talouksiin 10 prosentin alennuksen.

Edun saa kaikkiin asuntotyyppeihin, mutta parhaiten se sopii kerros- ja rivitaloihin, joissa asunto-osakeyhtiö tai muu kiinteistön omistaja on vakuuttanut itse rakennuksen. Monet vuokranantajat edellyttävät kotivakuutuksen ottamista vuokrasopimusta tehtäessä.


Koti kannattaa vakuuttaa

93 prosenttia suomalaiskodeista on vakuutettu. Moni saattaa edelleen pitää kotivakuutusta kalliina. Samoin osa luulee, että kodissa ei ole mitään vakuuttamisen arvoista tavaraa.

– Irtaimistovakuutukseen kuuluvat myös puhelimet ja muut älylaitteet. Kotivakuutuksista korvataankin eniten juuri rikkoutuneita puhelimia ja tabletteja. Moni unohtaa, että kotivakuutus kattaa myös esimerkiksi putkivuodoista ja tulipalosta aiheutuneet vauriot sekä varkaus- ja ilkivaltavahingot. POP Vakuutuksessa vastuuvakuutus ja oikeusturva ovat mukana jo S-tason kotivakuutuksessa. Laajimman turvan saa L- ja M-vakuutuksissa, täsmentää Ina Hämäläinen omaisuusvahinkojen palvelupäällikkö POP Vakuutukselta.


Teksti: Satu Soitula


Vuokra-asuntoon kotivakuutuksen ottajan muistilista:


1 Vuokralaisen kannattaa ottaa ainakin kotivakuutus ja vastuuvakuutus. Vuokralaisen kannattaa ottaa kotivakuutus irtaimistolle, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sekä asumisen keskeytymisturva.

2 Tarkista vakuutuskirjasta, että kaikki ne kohteet, joille vakuutus halutaan, ovat vakuutettuina.

3 Tee viipymättä vahinkoilmoitus vahingon huomattuasi. Kätevimmin teet vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiön verkkosivuilla.

4 Eri vakuutusten muodostamat turvat saattavat olla osittain päällekkäisiä. On myös vahinkoja, joita ei korvata mistään vakuutuksesta. Tällaiset vahingot jäävät vahingonkärsijän itse kannettaviksi.

5 Tarkista asunnon kunto ennen muuttoa ja dokumentoi sieltä havaitsemasi viat. Esitä havaitsemistasi vioista laatimasi luettelo vuokranantajalle.

6 Varmista minkälaista irtainta saat säilyttää taloyhtiön irtaimistovarastoissa. Esimeriksi nestekaasupulloja siellä ei saa säilyttää lainkaan!

7 Perehdy huolellisesti taloyhtiön järjestyssääntöihin.

8 Jos hankit asuntoon astianpesu- tai pyykinpesukoneen, niin anna niiden asentaminen ammattilaisen tehtäväksi. Yritykset vakuuttavat oman liiketoimintansa toiminnan vastuuvakuutuksilla, joista voidaan hakea korvausta esimerkiksi asennusvirheen johdosta syntyneestä äkillisestä vesivahingosta. Tallenna yritykseltä saamasi asennuslasku, jotta voit esittää sen mahdollisen vahingon sattuessa isännöitsijälle.Takaisin sivun alkuun