Ole tarkkana vuokramarkkinoilla!

7.7.2020

Vuokralaiset ry muistuttaa uusia vuokralaisia huolellisuudesta vuokramarkkinoilla. Korona-aika on vähentänyt yleisiä näyttöjä perustellusti. Osa vuokranantajista ja välittäjistä ovat sujuvasti siirtyneet virtuaalinäyttöihin, joissa asuntoihin voi tutustua

  

Vuokra-asuntoa ei kuitenkaan pidä vuokrata ilman, että on käynyt katsomassa asuntoa, muistuttaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita. Huoneistossa kannattaa käydä jo siksi, että vuokralainen voi varmistua asunnon kunnosta ja samalla varmistua huoneiston vuokrattavuudesta.

Aiempina kesinä on tullut esiin tapauksia, joissa on vuokrattu asuntoja, jotka eivät oikeasti ole vuokrattavina tai joita vuokranantajana esiintyvällä henkilöllä ei ole oikeus vuokrata.

Myös huoneistossa käydessä on hyvä olla tarkkana. - Ei riitä, että on esimerkiksi puhunut oletetun vuokranantajan kanssa puhelimessa, vaan aina pitää voida käydä katsomassa asuntoa, ennen kuin päättää asunnon vuokraamisesta.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita toteaa, että vuokranantajan henkilöllisyys kannattaa varmistaa jo asuntoon tutustuessa, jotta ei synny ikäviä tilanteita.

 

Vuokralaiset ry on valtakunnallinen  vuokralaisten edunvalvoja. Tarjoamme vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua, neuvontaa ja koulutusta sekä jäsenillemme että muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille.

 

Vuokralaiset myös somessa

Löydät Vuokralaiset ry:n nykyään myös Instagramista sekä Facebookista! Molemmista kanavista löytyy paljon vinkkejä ja neuvoja vuokra-asumiseen liittyen. Ota Vuokralaisten Instagram seurantaan tunnuksella @vuokralaisetry. Facebookista löydät meidät nimellä Vuokralaiset.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 588 3483