Vuokralaisen kuninkuus asuntomarkkinoilla on iloinen asia – muutos tarvitaan myös kasvukeskuksiin!

5.4.2018

Yle uutisoi 5.4. näyttävästi vuokra-asuntomarkkinoiden valta-aseman ympärikeikahtamisesta. Vuokralaiset ry korostaa, että asukkaille uutinen voi tarkoittaa madaltuvia vuokria ja palvelun paraneminen.

Ylen uutisessa esitettiin, että vuokra-asuntomarkkinoiden valta-asetelma on keikahtanut ympäri suuressa osassa maata. Vuokralaisesta on uutisen mukaan tullut kuningas asuntomarkkinoilla eli vuokra-asuntoja on monilla paikkakunnalla paljon kysyntään nähden.

- Nykyisillä asumiskustannuksilla ja vuokratasolla meille ei ole ongelma se, että sijoittajakin joutuu sekä tinkimään vuokrapyynnöstä että miettimään toimenpiteitä, joilla huoneiston saa vuokratuksi eli kehittämään palveluaan, toteaa toiminnanjohtaja Viita.

Vuokralaiset ry:n näkökulmasta muuttunut tilanne kehittää vuokramarkkinoita positiiviseen suuntaan. Valitettavasti tilanne ei ole vuokra-asuntopulasta kärsivissä kasvukeskuksissa ja niiden liepeillä yhtä onnellinen, kuin niillä seuduilla, joissa vuokra-asuntoihin on lyhyemmät jonot

- Vuokra-asumisen yleistymisen myötä meille on suuri ilo se, että vuokralaiset lopulta alkavat päästä asiakkaan asemaan. Vuokranantajalla ollut liian pitkään ylivoimainen asema valitessaan vuokralaista, toteaa Viita ja jatkaa.

- Olemme iloisia niistä paikkakunnista, joissa vuokralaiset voivat olla valitsemassa asuntoa. Odotamme uudistuotannon myötä tämän vuokralaisten kannalta positiivisen trendin jatkuvan ja laajentuvan myös kasvukeskuksiin.

Vuokralaiset ry:n mukaan valinnanmahdollisuus pitää sisällään huoneiston sijainnin, huoneiston viihtyvyyteen liittyvät tekijät sekä asunnon vuokran määrän.

- Pidämme hyvänä, että vuokramarkkinoilla otetaan askeleita siihen suuntaan, että vuokralaiset voivat vaatia laatua ja palvelua. Asukkaiden kannattaa tehdä tästä uusi normi, korostaa Viita.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 5883 483

 

Vuokralaiset ry on valtakunnallinen  vuokralaisten edunvalvoja. Tarjoamme vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua, neuvontaa ja koulutusta sekä jäsenillemme että muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille.