Varo huijaria vuokramarkkinoilla!

7.7.2016

Vuokralaiset ry muistuttaa, uusia vuokralaisia huolellisuudesta vuokramarkkinoilla. Vuokra-asuntoa ei pidä koskaan vuokrata ilman, että on käynyt katsomassa asuntoa.

Opiskelupaikkojen julkaistua tulokset, kiihtyy vuokra-asuntomarkkinat opiskelu-kaupungeissa. Kiihtyvä kysyntätilanne vuokra-asuntomarkkinoilla on saa liikkeelle myös huijareita. He vuokraavat asuntoja, jotka eivät oikeasti ole vuokrattavina tai joita heillä ei ole oikeus vuokrata.

Tyypillinen tilanne nettihuijauksessa on sellainen, jossa kuvien kera tarjotaan vuokralle asuntoa, jota vuokrataan kiireisellä aikataululla. Kuviossa avaimet ovat vuokranantajan matkassa ulkomailla ja hänelle aiheutuu kuluja avainten toimittamisesta vuokralaiselle.

Luottamuksen osoituksena pyydetään vuokralaista maksamaan vain 200 – 400 euroa, jotta avaimet toimitetaan. Takeita avainten saamisesta ei kuitenkaan ole, joten älä maksa esitettyä maksua.

Myös huoneistossa käydessä on hyvä olla tarkkana. - Ei riitä, että on esimerkiksi puhunut oletetun vuokranantajan kanssa puhelimessa, vaan aina pitää voida käydä katsomassa asuntoa ennen kuin päättää asunnon vuokraamisesta.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita toteaa, että vuokranantajan henkilöllisyys kannattaa varmistaa jo asuntoon tutustuessa, jotta ei synny ikäviä tilanteita.

 

Puhelinpalvelu neuvoo vuokra-asumisen asioissa

Vuokralaiset ry:n neuvontapalvelu numerossa 0600 9 1515 palvelee kaikkia asukkaita vuokra-asumiseen liittyvissä asioissa. Puhelun hinta on 1,92 € /min+pvm. Palvelunumeroon vastataan maanantaisin klo 9 – 14 ja tiistaista perjantaihin klo 9.30 – 13.

Vuokralaiset ry:n jäsenille puhelinneuvonta on maksutonta numerossa 09 4770 360.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 588 3483