Vuokralaiset ry muistuttaa: Huolellisuutta kuunvaihteen muutoissa!

31.3.2020

Korona-virus ja siitä johtuvat liikkumisrajoitukset on huomioitava myös asunnosta toiseen muuttaessa. Vuokralaiset ry muistuttaa, että muuttaminen on kuitenkin mahdollista tänäkin aikana noudattaen terveys- ja liikkumisrajoituksia.

Kuunvaihde on tavanomaisin aika muutoille. Kipeänä tai karanteenissa olijoiden tulee välttää itse muuttamista ja pyytää muuttoavuksi joku muu henkilö. Mahdollisuuksien mukaan sairastava ihminen voi pyrkiä siirtämään muuttoajankohtaa, ellei lähtöasuntoon ole heti tulossa uutta asukasta.

Muutto voi tapahtua maakunnasta toiseen tai vain kaupungin sisällä. Nyt vallitsevan poikkeustilan aikana on kuitenkin otettava huomioon liikkumisrajoitukset, jotka kohdistuvat tällä hetkellä liikenteeseen Uudellemaalle ja Uudeltamaalta pois. Vain välttämätön liikkuminen on sallittua.

Muutto Uudellemaalle tai sieltä pois voidaan silti tehdä rajoitusten aikana. Poliisin ohjeiden mukaan Uudenmaan rajanylitystä tehtäessä muuttokuorma tulee siirtää kokonaisuudessaan yhdellä kerralla. Uudenmaan sisällä tapahtuva muutto on kuitenkin edelleen mahdollista toteuttaa usealla muuttokuormalla tai muuttokerralla, muistuttaa toiminnanjohtaja Viita.

Uudiskohteeseen muuttaessa tulee myös ottaa huomioon asukkaiden yleinen turvallisuus, kun muuttajia on paljon yhden muuttopäivän aikana. Muuttoajat on mahdollista esimerkiksi porrastaa niin, etteivät kaikki asukkaat muuta samalla kertaa. Muuttoporukan koossa on myös muistettava kymmenen hengen maksimirajoitus.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anne Viita, Vuokralaiset ry, puh. 050 5883 483


Vuokralaiset ry on valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvoja. Tarjoamme vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua, neuvontaa ja koulutusta sekä jäsenillemme että muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille.