Koulutuspalvelut

Takaapäin kuvattuna puhuja, jonka edessä yleisöä

Vuokralaisten koulutustarjonta


Valtakunnalliset Vuokralaispäivät

Perinteiset Vuokralaispäivät pidetään vuosittain syksyllä.


Uusi ote vuokralaistoimintaan

Uusi ote vuokralaistoimintaan -koulutus sisältää yhteensä 3 erillistä koulutuspäivää, ja sen on tarkoitus käynnistyä syksyllä.

Osallistujat pohtivat sitä, mihin yhdistystä tarvitaan ja kuinka toimintaa kehitettään. Lisäksi käsitellään jäsenhankintaa ja sen keinoja. Koulutuksen keskiössä on vuokralaistoiminnan kehittäminen.

Koulutus on mahdollista järjestää yhden tai useamman vuokralaisyhdistyksen jäsenille.

Lyhytkursseja

Lisäksi on tarjolla lyhytkursseja, joista myös toivomme palautetta siitä, järjestetäänkö kurssit alueellisina vai valtakunnallisina.


Varmuutta esiintymiseen (1 pv)

Harjoitellaan esiintymistilanteita ja opetellaan jännityksenhallintaa, jota tarvitaan yhdistystoiminnan lisäksi edustettaessa vuokralaisia erilaisissa toimikunnissa.

Välineitä innostavaan suunnitteluun (1 pv)

Etsitään työkaluja yhdistyksen toiminnan ideointiin ja suunnitteluun toiminnallisesti. Koulutus sopii yhdistyksen johtokunnan jäsenille.


Sosiaalinen media yhdistyksen apuna (1 pv)

Tutustutaan yhdistyksiä hyödyttäviin sosiaalisen median työkaluihin. Harjoitellaan sosiaalisen median käyttöä ja tehdään suunnitelma sen käytöstä oman yhdistyksen toiminnan tukena.


Järjestöjohtamisen perusteet (2 pv).

Kurssilla pureudutaan yhdistyksen hallituksen vastuuseen sekä puheenjohtajan, sihteerin ja talousvastaavan tehtäviin, kokoustoiminnan ja kokousasiakirjojen perusasioihin sekä yhdistyksen taloudenhoitoon.

Järjestöjohtamisen kehittäminen (2 pv).

Kurssi on jatkokurssi Järjestöjohtamisen perusteille. Kurssilla pohditaan, mitä on yhdistyksen johtaminen ja missä se näkyy, tutustutaan osallistavaan toimintatyyliin sekä pohditaan, mitä kehittämismahdollisuuksia yhdistyksen johtamisessa on.


Lisätietoa koulutuksista antaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita, puh. 050 588 3483 ja anne.viita@vuokralaiset.fi.