Vuoden asukastoimikunta tekee paljon yhdessä

Neljä hymyilevää nuorta naista seisomassa valokuvattavana HOAS:in vapputapahtumassa. Yksi naisista pitää käsissään lahjapakettia ja toinen kukkakimppua.
Haukilahdenkujan asukastoimikunta eli Kuu Alatalo, Niina Saaranen, Silja Laitinen, Tiina Hietanen palkittiin Hoasin vapputapahtumassa vuoden asukastoimikuntana.

HOAS palkitsi vuoden asukastoimikunnaksi Haukilahdenkuja 15 toimikunnan. Toimikunnassa järjestetään asukkaille vaihtelevasti tekemistä, esimerkiksi pari kertaa kuussa peli-iltaa tai keväisin brunssia. Puheenjohtaja Tiina Hietanen kertoo, että toimikunnan yhteistyö pelaa hyvin, ja apua saa paljon muussakin kuin asukastoimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Puheenjohtaja Tiina Hietanen on asunut talossa nyt kaksi vuotta. Kun hän muutti vuonna 2022 oli korona edelleen läsnä asukastoiminnassa, mutta pikkuhiljaa hommaa on saatu käynnistettyä.

- En ole tätä aiemmin ollut asukastoiminnassa mukana, mutta olen yliopistolla ainejärjestöissä mukana, ja tapahtumien järjestäminen tulee luonnostaan. Tykkään keksiä kaikkea kivaa tekemistä toimikunnan kanssa, ja niille on aina myös hyvä vastaanotto, kertoo Tiina.

Kesäisin talossa grillataan pihalla, syksyllä he kävivät yhdessä kiipeämässä ja loppuvuodesta budjetissa oli sen verran ylijäämää, että toimikunnan kanssa mentiin Flamingoon Spahan. Tiina toivoo kylpyläreissusta jokavuotista perinnettä, kunhan budjetti sen sallii.

Palkinto yllätti

Palkinto vuoden asukastoimikunnasta tuli heille täysin yllätyksenä. Kuitenkin toimikunnassa oltiin sitä mieltä, että on mukava, kun Hoas palkitsee asukkaita tällä tavalla, ja rohkaisee kokeilemaan enemmän. 

- Oli tosi kiva, että sai tunnustusta omalle työlleen ja tuli viestiä yhtiöltä että he arvostavat tekemistämme. Mielestäni ylipäätänsä Hoas on juuri riittävästi mukana toiminnassa, aina saa apua jos kysyy mutta saa myös rauhassa tehdä aika pitkälle sitä mitä haluaa, tietysti budjetin ja muiden sääntöjen sallimissa rajoissa. Verkostoituminen on myös helppoa eri tapahtumien kautta, kertoo Tiina.

Hymyilevä pitkähiuksinen nuori nainen huoneessa, jossa on sohva, pöytä, biljardipöytä sekä hyllystöjä, jossa on lauta- ja seurapelejä.
Tiina Hietanen toteaa, että yksi syy Haukilahdenkuja 15 asukastoimikunnan aktiivisuuteen on se, että toimikuntalaiset viihtyvät muutenkin hyvin yhdessä.

Hoas tehnyt asukastoiminnan helpoksi

Tiinaa motivoi olla mukana asukastoiminnassa se, että Hoas on tehnyt toiminnan hyvin helpoksi, ja koska aktiivinen toimiminen on hänelle itsestäänselvyys. Tiinaa kiinnostaa yhteisöllisyys, ja hänestä on mukava tutustua samalla naapureihin. 

- Toimikunnan kanssa hyvin toimeen tuleminen on varmasti yksi syy miksi me järjestämme niin aktiivisesti tekemistä. On kivaa tehdä asioita yhdessä. Meiltä löytyy paljon kokeiltavia ideoita, esimerkiksi kesälle haluamme saada tähän pihaan istutuslaatikoita asukkaille. Hoas antaa myös paljon vinkkejä ja ideoita toimintaan, jos ei itse tiedä, mistä lähteä liikkeelle, kertoo Tiina. 

Toimikuntalaiset ovat tekemisissä muutenkin kuin toimikunnan asioissa. Tiinasta on mukava, kun kaikki opiskelevat vähän eri asioita, jolloin myös kouluasioihin voi saada tukea ja apua. Asuminen Haukilahdenkujallakin on mieleistä.

- Vaikka tässä on ollut tietyötä koko sen ajan, kun olen asunut, niin se ei häiritse, sillä täällä on muuten hyvä asua, toteaa Tiina. 
 

Teksti ja kuva: Ida Oljemark

 

Lue myös: Aino työsti omat kokemuksensa asumisesta kaikkien hyödyksi (Itsenäistyvän nuoren käsikirja)


Takaisin sivun alkuun